Marián Hossa je kandidátom na Trofej Billa Mastertona

20.04.2013 Celý región

Chicago 20. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa z tímu Chicago Blackhawks je horúcim kandidátom na zisk Trofeje Billa Mastertona určenej pre hráča zámorskej NHL, ktorý v danom období demonštroval obetavosť a oddanosť hre, húževnatosť a športové chovanie.

Hossu nominovala na zisk ocenenia chicagská pobočka Asociácie profesionálnych hokejových novinárov, pretože sa dokázal vrátiť medzi elitu po vážnom otrase mozgu, ktorý utrpel v treťom zápase play off po nedovolenom zákroku Raffiho Torresa z Phoenix Coyotes.

Slovenský útočník z hokejovej rodiny nemohol hrať až do novembra, avšak vďaka výluke nestratil príliš veľa zo zápasovej praxe. V prebiehajúcej sezóne zaznamenal v 36 stretnutiach 17 gólov a 12 asistencií, čo z neho robí tretieho najproduktívnejšieho hráča Chicaga.

"Využil som čas a tvrdo som na sebe pracoval, aby som sa mohol vrátiť do zápasovej formy a formy, ktorú som mal predtým," povedal Hossa pre zámorské médiá. "Som rád, že som mal ten čas na návrat. Teraz sa cítim zdravý a teším sa z toho, ako sa všetko vyvíja."

Trvalo to takmer sedem mesiacov, kým sa dal odchovanec trenčianskeho hokeja po zákroku Torresa opäť dokopy.

"Najmä zo začiatku to bolo skutočne nesmierne náročné. V takých momentoch začnete myslieť, čo ak toto, čo ak tamto, ale vďaka Bohu všetko dopadlo veľmi dobre. Najskôr som si zobral čas na oddych a potom som začal trénovať," dodal Hossa, ktorý podporuje na Slovensku nadáciu "Hossovi hrdinovia". "Milujem, ak môžem pomôcť. Mám na Slovensku malú charitatívnu organizáciu, ktorá pomáha deťom. Máme aj program na pomoc deťom, ktoré nemajú peniaze na kúpenie výstroja, aby mohli hrať hokej. Snažíme sa znížiť drahé náklady a pomôcť tak aj ich rodičom," vysvetlil Hossa.
 

Vyberte región